SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • Rzeźba bez masy ? Jakie efekty ? Trening ?

    Post
    Trening dla początkujących

    Każdorazowo jedzenie liczysz przed obróbką termiczną bo zarówno może to działać na korzyść jak i niekorzyść wagi produktu po obróbce.

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 2359 Data: 2016-02-02 21:04:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na redukcje do oceny/poprawy?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    1. jak wiadomo piers z kurczaka jest najłatwiejsza w przygotowaniu. moge jesc codziennie ? i raz gotowaną a raz smazoną na teflonie ? Mozesz choć szybko Ci się znudzi (uwzględnij w diecie również chude mięso wolowe, chudą wieprzowinę) 2. jesli smaze tą pierś na oliwie (oczywiscie troche) to czy moge potem tą oliwą na ktorej smazylem polać ryż ? [...]

    Odpowiedzi: 29 Ilość wyświetleń: 3367 Data: 2007-11-26 19:30:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Na pewno coś tam pójdzie up :) Na początku woda się zbierze, ale to spokojnie - normalne. I teraz tak. Warto byś mięcha wrzucał więcej, ziemniaki waz przed obróbką termiczną,jabłka z bakalandu sądzę nafaszerowane cukrem, wrzuć tam więcej kasz / ryżów. Tłuste mięsa, ryby, podroby.

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 2106 Data: 2016-02-13 22:49:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tu tzw estetyce bialko to zwyczajnie cale jaja, WPC i twarogi(ale tego raczej malo jem) wegle to w zasadzie owies i ryz tluszcze to w zasadzie oliwa z oliwek i zoltka obrobka termiczna ogranicza sie do gotowania ryzu , nigdy nie smaze pafiel: to dawaj nowe foty i podziel sie swoja wiedza a skoro obserwujesz i wyciagasz wnioski to czemu [...]

    Odpowiedzi: 238 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-08-25 13:05:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny, 103kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Panie też tu są ;-) 1. Czy kolega wyliczył Ci makro, czy te 3 tysiące rzucił od tak? Wylicz zapotrzebowanie tutaj http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82%2E_prod%2E_%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html 2. Ujmowanie po 100 kcal tygodniowo jest totalnym bezsensem, skoro będzie spadać, to po co ujmować? I dochodzić do 2500? [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 8318 Data: 2017-05-10 08:52:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta dla ektomorfika - proszę o ocenę

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Ważysz wszystko przed obróbką termiczną, czyli suchy produkt. W śniadaniu nie masz pełnowartościowego białka, właściwie kicha z białkiem w diecie kawałek mięska i 2 jajka...większość roślinne, wrzuć więcej zwierzęcego białka. I przede wszystkim zaopatrz się w wagę - ułatwia życie %-)

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1006 Data: 2016-05-05 19:11:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Nie ulega wątpliwości, iż w Twojej diecie powinno się znaleźć więcej warzyw różnokolorowych. Każdy odcień charakteryzuje się odmiennymi wartościami. Ole rzepakowy uniwersalny do wyrzucenia, wybieraj dobrej jakości olej rzepakowy - czyli nierafinowany w ciemnej, szklanej butelce. Wliczasz produkty przed obróbką termiczną - nie po. Osiem gram [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 4994 Data: 2017-09-15 12:39:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • uht, pasteryzacja?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    pasteryzacja-ogrzewanie produktu w pasteryzatorach w temperaturze nie przekraczającej 100 oC. Zadaniem pasteryzacji jest osiągnięcie możliwie największego stopnia wyjałowienia towaru, przy jednoczesnym zachowaniu podstawowych cech towaru „świeżego”: -pasteryzacja długotrwała, czyli niska, temperatura od 60 oC do 72 oC. [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-06-26 12:30:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • "Warzywa na patelni"a redukcja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ziemniaki i kukurydza mają wysoki IG niezależnie od sposobu przyżądzenia , IG marchwi wzrasta wraz z obróbką termiczną - a jak wiadomo na redukcji unikamy skoków insuliny

    Odpowiedzi: 76 Ilość wyświetleń: 17206 Data: 2010-05-19 18:35:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Moja Dieta - pomocy

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Oczywiście,że przed obróbką termiczną;-)

    Odpowiedzi: 83 Ilość wyświetleń: 5505 Data: 2012-07-03 14:16:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Picie jajka - pytanie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] ma swoje plusy i minusy na pewno nie stwierdzil bym ,ze absolutnie nie powinno sie jesc surowych jaj na dowod podajac utrate skladnikow odzywczych i nie powiedziałbym rowniez ze obrobka termiczna to najlepsze rozwiazanie nie majace żadnych wad krótko mówiać "każdy medal ma dwie strony" Zmieniony przez - mombas w dniu 2009-03-19 20:13:47

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 19277 Data: 2009-03-19 20:11:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Picie jajka - pytanie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    A oglądałeś filmiki gdzie mówiono o szkodliwości surowych jajek ? Też mówili tam naukowcy. Pisząc od siebie spożywanie surowych jajek jest niewskazane.Nasz organizm nie posiada tak silnych enzymów trawiennych ,aby białko w takiej postaci zostało wchłonięte. Lepiej ugotowac lub usmażyc. Obróbka termiczna jajka w minimalnym stopniu zuboża wszelkie [...]

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 19277 Data: 2009-03-19 20:56:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co to jest ig :)?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Indeks glikemiczny (IG) to lista produktów uszeregowanych ze względu na poziom glukozy we krwi po ich spożyciu. Oblicza się go dzieląc poziom glukozy we krwi po przeprowadzeniu testu żywnościowego z udziałem 50 gram węglowodanów, przez poziom glukozy uzyskany po spożyciu danego produktu. Na przykład indeks glikemiczny wynoszący 70 oznacza, że po [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 18637 Data: 2006-05-26 21:59:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Obróbka termiczna jedzenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Charon - czyli na prosty, chłopski (znaczy sie moj ) rozum: 100g kasza przed gotowaniem ma 70g ww, po gotowaniu ze 100g robi sie np. 500g i te 70g ww rozklada sie na te 500g po ugotowaniu wiec dlatego w 100g taka mala ilosc zostaje. sorry ale jak sie czasem zatne to ciezko jest z moim rozumowaniem dzieki za strone potem po niej pobuszuje, ciekawe [...]

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 11414 Data: 2006-10-18 09:03:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na masę do oceny, 60kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Twój lekarz wie w ogóle z czego składa się gainer? Jeśli nie to niech najpierw sprawdzi zanim zezwoli. Osobiście nie polecałbym tak wysoko przetworzonej odżywki składającej się z kupy cukru ( strasznie niska gęstość odżywcza ). Gdybyś zapił mlekiem drożdżówki to byłoby to prawie samo. Na dłuższą metę opychanie się gainerami może w sposób [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 8579 Data: 2017-07-21 14:48:50 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Jak liczyć kaloryczność jajecznicy ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam. Ważysz jaja przed obróbką termiczną i wpisuje daną gramaturę do dziennika żywieniowego. Cała filozofia.

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 15162 Data: 2016-10-29 11:43:21 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Dieta na masę do konsultacji

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    zawsze liczysz produkty przed obróbką termiczna :)

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 917 Data: 2013-04-06 17:58:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ckd

    Post
    Iron Horse Series

    3-5 g sodu/d i 2-3 g potasu/d - to bardzo ważne dla utrzymania beztłuszczowej masy ciała. Inuici najczęściej jedli mięso razem z wywarem, dodatkowo dokładali do takiej zupy krew upolowanych karibu(żródło sodu). O ile z sodem nie jest tak ciężko to z potasem jest gorzej. Obróbka termiczna mięsa pozbawia go w znacznej części potasu. W badaniach, [...]

    Odpowiedzi: 63 Ilość wyświetleń: 9513 Data: 2007-04-12 12:56:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na redukcje do oceny 63kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wrzucisz zdjęcie do wglądu? Jak zamierzasz to urozmaicać ? Nie wrzucaj pierś gotowana, tylko waż wszystko przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 17396 Data: 2017-05-19 20:42:52 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej - pomoc

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Zawsze surowe , wszystko ważymy przed obróbką termiczna

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 2177 Data: 2021-07-17 05:58:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)